Cerrahi Tedaviler

Diş Çekimi

Ağız içerisinde sağlıklı şekilde fonksiyonunu yerine getiremeyen ve tedavisi mümkün olmayan dişlerin çekimine hekim, muayene ve görüntüleme teknikleri sonucunda karar vermektedir. Diş çekimi, hastanın ağrı sızı hissetmemesi ve konforlu bir tedavi süreci için gerekli olan anestezi kontrolünde gerçekleşen, dişin içerisinde bulunduğu soket adı verilen kısımdan cerrahi müdahale ile alındığı bir tedavi prosedürüdür. Hekim gerekli gördüğü bazı durumlarda olası ağrı ve enfeksiyon riskinin önüne geçebilmek için hastaya reçete yazabilmektedir. Çekim sonrası hastaya iyileşme sürecini hızlandıracak önerilerde bulunulur.
 

Kemik Tozu Uygulamaları

Hekimin kemik kaybı veya yetersizliği tespit ettiği ve gerekli gördüğü durumlarda hastaya kemik tozu uygulaması yapılır. Kemik tozu hastanın kendi kemik dokusundan sağlanabileceği gibi hazır sentetik kemik tozları da kullanılabilmektedir. Özellikle protez ve implant uygulanacak hastalarda kemik miktarının yeterli olması, tedavinin başarısı açısından önemlidir. Diş hekimi kemik miktarının yeterli olmadığına karar verirse uygulanacak tedaviye geçmeden önce kemik doku, kemik tozu uygulamalarıyla güçlendirilir ve yapılacak tedavinin kalitesi arttırılır.
 

İmplant Uygulamaları

Çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalarla ve üzerine yerleştirilen protezlerle diş eksikliklerinin giderildiği, hastanın estetik ve fonksiyonunun yeniden kazandırıldığı tedavi uygulamalarıdır. Çene kemiğine yerleştirilen implant, yapılacak olan implant üstü protezlere dayanak sağlayan yapay bir kök görevi görmektedir. 

Günümüzde implant için, vücut dokuları ile uyumlu, alerjik reaksiyona sebep olmayan ve dayanıklılığı oldukça yüksek olan materyaller kullanılmaktadır.

Özel Dinçalya Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

Antalya'da 7 Gün 24 Saat Hizmetinizdeyiz!